Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
07.09.17: Hospitalspatienter skal have mulighed for at få individuelt tilpassede måltider. Nyt projekt skal udvikle teknologien, som med 3D print og nyudviklede ingredienser skal revolutionere hospitalskøkkenerne. Innovationsfonden investerer 14 mio. kr. i projektet.
Læs mere
07.09.17: Tulip Food Company, der er ejet af Danish Crowns ca. 7.600 andelshavere, oplever en flot udvikling på de nordamerikanske markeder, hvor afsætningen i både USA og Canada er i en positiv proces.
31.08.17: Den nye nordiske madpris Embla er nu blevet uddelt for første gang. Stolte vindere fra de nordiske lande har modtaget priser i syv forskellige kategorier, som sætter fokus på råvarer, madhåndværk, formidling og de mennesker, der står bag.
31.08.17: Flere års stigning i antallet af registrerede listeriainfektioner i Europa har fået den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, til at udarbejde en opdateret videnskabelig vurdering af sundhedsrisikoen ved listeriabakterier i spiseklare fødevarer.
17.08.17: Europa-Kommissionen ønsker synspunkter fra borgerne om, hvordan fødevareforsyningskæden i EU kan gøres mere afbalanceret og indledte derfor i går en offentlig onlinehøring på EU-plan. Gennem denne opfordres landbrugere, borgere og andre interesserede parter til at udveksle synspunkter. Høringen varer frem til den 17. november.
15.08.17: Ni ud af ti forbrugere mener, at fødevarevirksomhederne har et ansvar for at sikre deres kost er sund, viser ny forskning. Det viser en online undersøgelse foretaget af analysebureauet Survey Goo på vegne af det britiske PR-agentur Ingredient Communications.
07.09.17: Flying Spark Ltd., en ny producent af insektprotein, vil være med i IKEA's første "Bootcamp" startup-accelerator. Lanceringen af denne unikke bootcamp genererede mere end 1.200 ansøgninger fra 86 forskellige lande, men kun 10 opstartsselskaber deltager i IKEA's produktudviklingscenter i Älmhult, Sverige, fra den 18. september 2017.
28.08.17: Nye tal fra Danmarks Statistik viser at salget af økologi til landets professionelle køkkener steg med hele 21 procent i 2016 og således runder to milliarder kroner. Økologiske måltider er stadig mest udbredt i de offentlige køkkener, men hoteller, restauranter og caféer er også for alvor begyndt at se potentialet i danskernes voksende efterspørgsel på økologi, påpeger Økologisk Landsforening, der forventer at øko-salget vil stige yderligere de kommende år.
22.08.17: Buhl & Bønsøe præsenterer nu en række nye produkter fra den engelske producent TMCHallcrest. Serien indeholder et bredt udvalg af temperaturindikatorer eller temperaturstrips af reversible temperaturfølsomme materialer (flydende krystaller), der lyser op når den specifikke temperatur opnås. Stripsene oplyses at være ikke-toksiske, præcise, selvklæbende og lette at aflæse.